Egyéni vegyvédelmi eszközök használata . The use of personal antichemical equipment - Polgári Védelem Országos Parancsnoksága, Mafilm Katonai Stúdió (Polgári Védelem Országos Parancsnokság)
In the First World War, personal anti-gas equipment appeared simultaneously with the introduction of chemical warfare. As a result of the lessons learned from the war, the gas mask became standard issue equipment for soldiers in every armed service. The character of rescue work also changed: the methodology of civil defense was developed in response to the new challenges posed by weapons of mass destruction. The film shows us the proper use of anti-gas respirators and also explains the purpose of other items that form part of personal protection gear. Az első világháborúban az egyéni vegyvédelem eszközei a vegyi fegyverekkel párhuzamosan jelentek meg. A háború tapasztalataiból okulva a gázmaszk minden egyes sorkatona alapfelszereltségéhez hozzátartozott. Ugyanígy megváltozott a mentőmunkák jellege is, a tömegpusztító fegyverek új kihívására új választ, a polgári védelem módszertanát dolgozták ki. A filmből megismerhetjük a légzésvédő eszközök helyes használatát, valamint az egyéb egyéni védelmi felszerelések rendeltetését.