Encycliek "Quadragesimo anno" over het herstel der sociale orde en haar vervolmaking volgens de wet van het Evangelie (De Maasbode, 1942)
Bij gelegenheid van het 40-jarig jubileum van het verschijnen der Encycliek van Leo XIII "Rerum Novarum"