De Russische Revolutie : een terugblik vijftig jaar later (Stichting Uitgeverij Bevrijding, 1967)
Eerder gepubliceerd in: Radikaal, weekblad voor socialisme en vrede. Jrg. 1, 1967, nr 37-39 en nr 41-44.