dip000106: Rode Kruis van België (1946)
"Palmen 1940-1945, erkenning voor bewezen diensten tijdens den ooorlog 1940-1945 voor Maurice Merckx van het Rode Kruis van België. Tekst nederlands: Roode Kruis van België / Bij besluit van het Uivoerend Comité van het Roode Kruis van Belgë worden de Palmen 1940-1945 toegekend aan Mijnheer Maurice MERCKS van Halle als erkenning voor bewezen diensten tijdens den oorlog 1940-1945 / Brussel, den 15 Januari 1946 / ondertekend door De Directeur-Generaal en De Voorzitter / Brevet nr A 2868. Tekst frans: Croix Rouge de Belgique / Par décision de Comité exécutif de la Croix Rouge de Belgique le Palmes 1940-1945 sont décernées à Mijnheer Maurice MERCKS de Halle en récompense des services rendus pendant la guerre 1940-1945 / Bruxelles,le 15 Januari 1946 FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"