hs000574: Expiations, 1933 - Masereel, Frans
"Collection: Expiations, 1933; Houtsnede van Frans Masereel met de afbeelding van een uitvergrote man die met zijn hoofd in de wolken staat terwijl een klein (burgerlijk) mannetje, tegen de achtergrond van een stad, op zijn voeten plast. In het blok linksonder staat het monogram 'FM' en het jaartal '1933', in potlood linksonder de vermelding 'H.C.' (Hors Commerce), rechtsonder gesigneerd 'FM'. Uit een reeks van twaalf houtsneden getiteld 'Expiations', uitgegeven in 1933 door Pierre Vorms te Parijs. Series: Expiations, 1933; FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"