344.00007: Briefwisseling met toelagen - Office National de la Coopération à l'Ecole-Fédération Provinciale Liègeoise
"Collection: Office National de la Coopération Ã  l'Ecole vzw-federatie Luik; Archiefgeschiedenis: Het archief, afkomstig uit een groot geheel dat werd overgedragen door Febecoop, de koepel van socialistische coöperaties, bevat voornamelijk stukken met betrekking op de organisatie van colloquia en studiedagen voor leraars en briefwisseling betreffende het stimuleren van (inter)nationale uitwisseling tussen leerlingen van “coöperatieve scholen”. De stukken (13 inventarisnummers) werden opgeborgen in 0,5 archiefdoos (0,06 lopende meter). Het oudste stuk dateert uit 1954, het jongste uit 1968. Het is vrij toegankelijk mits toestemming van de dienstdoend archivaris.Biografie: Het Office National de la Coopération à l’Ecole werd te Luik opgericht in 1954. Haar doel was het ondersteunen van het onderwijzend personeel die de “scolaire coöperatie” aan hun leerlingen trachten over te brengen. Omstreeks 1966 groepeerde de vzw 320 “scolaire coöperaties” met samen ongeveer 15.000 leden. Deze “scolaire coöperaties” waren meestal afzonderlijke lessen of groepen binnen bestaande scholen. Level of description: Item; Series: 344: Archief van Office National de la Coopération à l'Ecole-Fédération Provinciale Liègeoise"