af002002: Arbeiders opgepast! - Volksdrukkerij; BWP Oost-Vlaanderen
"Affiche uitgegeven in 1925 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) Oost-Vlaanderen voor de provincieraadsverkiezingen. Tekst: Provinciale verkiezingen 1925. Arbeiders opgepast! De provincieraad van Oost-Vlaanderen benoemt 5 provinciale senateurs, waaronder 3 klerikalen. Weet gij wie de klerikale partij als haar eerste provinciale senateur heeft benoemd? De fameuze Moeyersoen. De gewezen klerikale minister van arbeid, die zich beroemd heeft gemaakt met de 8-urenwet te willen saboteeren; die de crisisonderstand heeft verminderd; die het kosteloos pensioen heeft afgeschaft; die het bouwen van werkerswoningen heeft gesaboteerd. En 't is voor zulke vijanden der arbeiders dat de klerikalen vragen Uwe stem uit te brengen. Weg met de vijanden der werklieden. Stemt op 8n november voor de socialisten in de volgende kiesdistrikten: Gent Ledeberg onder nr 3, Evergem Deinze onder nr 2, Eekloo onder nr 1. Volksdrukkerij - Gent. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"