126.00009: Werkdocumenten betreffende het werkjaar 1985-1986 - Oxfam-Wereldwinkel Gent (1986)
"Collection: Oxfam-Wereldwinkel Gent; Biografie: Oxfam-Wereldwinkels is een derdewereldbeweging met een heel eigen invalshoek. In een honderdtal winkels in Vlaanderen worden producten verkocht uit landen zoals India, Tanzania en Nicaragua. Die verkoop moet duidelijk maken dat een eerlijker wereldhandel een meer fundamentele oplossing zou bieden voor de problemen van de ontwikkelingslanden dan de huidige magere hulp. Behalve de verkoop, zijn ook het verspreiden van informatie, het organiseren van acties en de vorming van de eigen medewerkers belangrijke werkingsvelden. Naast een nationaal secretariaat, dat ook hoofdmagazijn is, zijn er vijf provinciale secretariaten. Oxfam-Wereldwinkel Gent is de grootste winkel van de provincie en heeft de beschikking over een permanente kracht die echter grotendeels voor het provinciaal secretariaat werkt. Verder zijn er gewetensbezwaarden, vrijgestelden van stempelcontrole en een wisselende groep van vrijwilligers. Level of description: Item; Series: 126: Archief van Oxfam-Wereldwinkel Gent"