073.00009: Verslagboek Middenkomiteit Turnhout. [fotokopie] - Van Gael, Frans
"Collection: Van Gael Frans; Biografie: Frans Van Gael (Turnhout, 1 februari 1921) behoorde tot de pioniers van de socialistische partij in de Kempen. Hij engageerde zich binnen de socialistische jeugdbeweging. Hij was medeoprichter van de Rode Valken in Turnhout (1939). Sinds 1938 was hij schrijnwerker. Met het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog dook hij onder. Na de oorlog behaalde Van Gael aan de Arbeidershogeschool het diploma van maatschappelijk assistent, waarmee hij in dienst trad van de Algemene Centrale van het Algemeen Belgisch Vakverbond (ABVV) als gewestelijk secretaris van het arrondissement Turnhout. In 1949 werd hij verkozen tot provincieraadslid en in 1968 benoemd tot lid van de bestendige deputatie. Hij zetelde tot 1985 in de provincieraad. Tussen 1953 en 1968 zetelde hij ook in de gemeenteraad van Turnhout. Van Gael schreef verschillende artikels en monografieën over de geschiedenis van de socialistische arbeidersbeweging in de Kempen. Level of description: File; Series: 073: Archief van Frans Van Gael"