af000414: De militaire wet. Klerikaal-liberaal-christen-demokratische stelsel. Socialistisch stelsel - Samenwerkende drukkerij Lucifer; BWP
"Affiche uitgegeven in 1929 door de Belgische Werkliedenpartij (BWP) voor de parlementsverkiezingen. Tekst: De militaire wet. Klerikaal-liberaal-christen-demokratisch stelsel. De moeder: O! ja, wij zullen armoede hebben gedurende de 13 maanden dat gij zult afwezig zijn. Voor mij is het niets, ziet ge, mijn beste Jan, maar voor uw broertjes en zusjes, zij... Socialistisch stelsel. De zoon: Geef er niets om, mijn lief moedertje, 6 maanden zullen vlug voorbij zijn, en dan zal ik met meer geestdrift voor U, voor mijn jonge broertjes en zusjes werken. Alle menschen met hart en gevoelen stemmen voor de socialisten! De Algemeene Raad van de Belgische Werkliedenpartij. 23577. Samenwerkende drukk. Lucifer (Best.: S. Vanden Bosch), Kapellemarkt, 8, Brussel. Wetgevende Verkiezingen van 1929. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"