113.00007: Telegram, briefwisseling, brieven eenheidscongres van de Vlaamse Socialistische Jeugd - Socialistische Jeugdinternationale (SJI) (1937)
"Collection: Socialistische Jeugdinternationale (SJI); Biografie: De Socialistische Jeugdinternationale (SJI) was de internationale organisatie van de sociaal-democratische jeugdverenigingen tijdens het Interbellum. Voor België waren de Jeunes Gardes Socialistes (JGS), de Arbeidersjeugdcentrale (AJC) en later de Socialistische Arbeidersjeugd Vlaanderen (SAV) bij de SJI aangesloten. Tussen de JGS en de AJC-SAV bestonden er heel wat tegenstellingen. Terwijl de Waalse JGS resoluut een links-revolutionaire koers voerden en zich dikwijls opstelden als oppositiegroep binnen de BWP, legden de Vlaamse AJC-SAV meer de nadruk op de educatieve en recreatieve werking. Level of description: Item; Series: 113: Archief van Socialistische Jeugdinternationale"