pr001991: Pourquoi Pas?, Leo Delwaide - Ochs, Jacques (Pourquoi pas? : gazette hebdomadaire paraissant le vendredi)
"Getekend portret van Leo Delwaide verschenen op de voorpagina van Pourquoi Pas? op 22 november 1946. Tekst: M.Delwaide l'Anti-Kamiel. Léonard Herman Joseph (Leo) Delwaide (Rekem, 27 juli 1897 - Antwerpen, 13 juni 1978), was vanaf mei 1940 waarnemend burgemeester van Antwerpen ter vervanging van Camille Huysmans. Op 8 december werd hij door secretaris-generaal Jean-François Vossen benoemd. FULL TEXT AVAILABLE AT AMSAB-ISH"