Stroomingen in het internationale vakvereenigingsleven. Uit het Fransch vert
Overdr.: Wetenschappelijke Bladen. Oorspr. titel: L'orientation du mouvement syndicaliste internationale. [Revue des Idées, 1911, 15 Juin).