Romankunst als levensschool. Tolstoi, Balzac en Dickens (Van Loghum Slaterus, 1950)
Gastmaal der eeuwen. Taferelen uit de cultuurgeschiendenis van Europa. Onder red. van O. Noordenbos, K.F. Proost en T. de Vries.